Xoc frontal a Abrera

aAbrera.com


Comparteix

La carretera C-55, al seu pas pel terme municipal d’Abrera, va ser ahir l’escenari d’un xoc frontal entre dos turismes on es van veure implicades tres persones. Segons fonts dels Bombers, la col·lisió entre un Nissan Almera I un Nissan Primera cap a un quart de 4 de la tarda va fer una ferida greu, que va ser traslladada a l’Hospital Sant Joan de Déu de Martorell.

 

La mare de l’accidentada, que viatjava amb la seva filla en aquells moments, també va ser hospitalitzada, tot i que en estat lleu. Ambdues resideixen a la localitat de Cardona. L’altre implicat en el sinistre va ser un veí d’Olesa, també ferit lleu. L’accident es va produir en el punt quilomètric 1,2 de l’eix del Llobregat sud i va propiciar l’actuació de tres dotacions dels Mossos d’Esquadra i de quatre unitats dels Bombers de la Generalitat, provinents dels centres de Martorell, Igualada i Gelida. Aquest últim cos, juntament amb un equip del servei sanitari, van haver de rescatar de l’interior dels vehicles sinistrats les tres persones accidentades, atès l’impacte del xoc.

 

Durant l’evacuació dels ferits, els Mossos van vigilar de prop dues dotzenes de curiosos que, tot ometent la gravetat del succés, van baixar dels seus vehicles a tafanejar. El personal policial, tanmateix, també es va encarregar de donar pas alternatiu a la llarga filera de cotxes que, en ambdós sentits de la marxa, esperaven el seu torn per reincorporar-se a la calçada. En aquest sentit, i segons fonts del Servei Català de Trànsit, els agents van desviar la circulació per la carretera C-1414 durant mitja hora, des de 3 quarts de 4 fins a un quart de 5 de la tarda.

 

Aquest tram de la via connecta Olesa amb Esparreguera. L’afluència de vehicles durant el trasllat i la posterior hospitalització dels ferits va generar més d’un quilòmetre de retencions, que de retruc també va afectar l’autovia A-2.

 

Finalment, els Bombers van procedir a la neteja dels diferents materials que van abocar-se al paviment, com els vidres i altres objectes dels dos turismes col·lisionats. No és la primera vegada que es registra un accident d’aquesta magnitud en aquest punt de la C-55. El 3 de març de 2006, un conductor va resultar ferit greu a conseqüència d’un sinistre on només es va veure implicat el seu camió. Tres mesos abans, un home de 74 anys va perdre la vida a conseqüència d’un xoc frontal entre el seu vehicle i un camió. A aquests, cal sumar-hi sis accidents més de diversa consideració que s’han anat succeint des de l’any passat en aquest punt de la xarxa viària del Baix Nord. Un mort i set ferits greus és el balanç dels accidents a la C-55 al seu pas per Abrera, Esparreguera i Olesa des de principis de l’any passat.