Comencen les obres de reforma de la plaça de l’església de Sant Pere d’Abrera

aAbrera.com
05/07/2012

Comparteix
Esglesia Sant Pere, Abrera

El proper dilluns dia 9 engeguen les obres de reurbanització de la plaça de l’Església de Sant Pere d’Abrera per tal de crear un nou espai d’esbarjo per als veïns i fer més visible el temple romànic.

El projecte preveu la col•locació de nou paviment de pedra natural, la millora dels accessos per tal de facilitar la mobilitat i suprimir les barreres arquitectòniques, murs de contenció perimetrals de formigó i baranes de protecció i un nou enjardinament.

Per tal de donar-li més visibilitat a l’església, del segle XI i símbol del municipi, es farà una reordenació d’aquest espai de 800 metres quadrats de superfície netejant la massa arbustiva, mantenint els actuals xiprers i fent espais nous de gespa, a la part baixa, a banda i banda de les escales principals.

A la part de la plaça que dóna a l’avinguda de la Generalitat, s’hi instal•larà una pèrgola de fusta de 14 metres de llarg per 3,6 d’ample que farà de mirador i tindrà bancs per seure a l’ombra i es renovarà el mobiliari urbà.

També es farà una renovació de tota la il•luminació de l’espai. Destaquen les lluminàries encastades al paviment a mode de passadís que aniran des de l’escala principal fins a la porta romànica.

El disseny i elaboració del projecte ha anat a càrrec dels tècnics municipals, que han tingut en compte la integració en l’espai i la sensibilització mediambiental. També s’ha previst que les molèsties als veïns que es puguin derivar dels treballs siguin les mínimes possibles.