Abrera es cardioprotegeix amb cinc desfibril·ladors més

aAbrera.com
26/05/2015

Comparteix

Abrera ja és un municipi cardioprotegit gràcies a la instal·lació de cinc desfibril·ladors externs automàtics (DEA) que es sumen als ja existents a equipaments esportius. Els quatre nous aparells fixes es troben a les dependències de la Sala Municipal, Mercat Municipal, Centre Polivalent i a la Casa de Cultura. El dispositiu mòbil està en mans de la Policia Local que el durà als seus vehicles i que li permetrà desplaçar-lo en cas d’emergència.

Les característiques dels aparells DEA instal·lats per l’empresa Cardiosos permeten que qualsevol persona –estigui formada en el seu ús o no- pugui utilitzar-los. És una maquinària molt intuïtiva que al prémer el botó d’arrencada fa un guiatge mitjançant instruccions de veu a l’usuari. L’aparell detecta l’estat del cor de la persona que està essent atesa i en programa les descàrregues automàticament. A més, té una bateria de 4 anys i un cop per setmana realitza un autotest. També incorpora pegats pediàtrics i permet ser utilitzada en infants.

Tot i que qualsevol el pot utilitzar, l’Ajuntament d’Abrera i Cardiosos han previst una formació a 40 treballadors públics.

Xerrada informativa
D’altra banda, per tal d’explicar la facilitat d’ús dels DEA a tota la població d’Abrera, fer-ne una demostració pràctica i remarcar la importància de la cardioprotecció, per al proper dijous dia 28 de maig, a les 18.30 hores i a la sala d’actes del Casa de Cultura, s’ha programat una xerrada informativa que anirà a càrrec del Dr. Marc Bausili, cap mèdic de Cardiosos i de Jordi Ventura, director d’operacions de Cardiosos.


La importància de la cardioprotecció
A Catalunya moren 10 persones al dia degut a aturades cardiorespiratòries arribant a les 3.700 víctimes anuals. Actuar en menys de 10 minuts redueix en un 70% el risc d’infarts. L’única manera d’augmentar la possibilitat de supervivència és la de disposar de desfibril·ladors en espais públics i privats, a més d’ensenyar les tècniques de reanimació i el propi ús de l’aparell.