Al carrer Penedés de la urbanització Les Carpes hi ha una antiga pista de petanca que fa més de 5 anys no s'utilitza. L'Ajuntament va fer en el seu moment un tancament parcial, i uns veïns en concret, van posar un cadenat, del que la resta de veïns no teníem clau... Mai, però, ens vam queixar donat que alguns ho utilitzaven.

Amb el temps, ha quedat abandonat: el veïnat ha canviat, quedant un espai amb sorra, bancs i cercat, sense cap ús, sent un espai públic i de tots com hauria de ser... i del que ningú hauria de tenir una clau en potestat, ni ens pot prohibir asseure'ns en un banc (sí, sí, hi ha un veí que tot i que fa més de 5 anys que no juga, ens crida l'atenció si entrem al cercat a seure...).

Fa un temps la porta va quedar oberta i els veïns vam aprofitar els dos bancs que hi ha com a punt de trobada. A l'urbanització comptem amb parcs, pistes poliesportives i pista de petanca. Cada vegada som més els veïns amb gossos. Per raons de seguretat i legals, no els deixem deslligats per la urbanització ni pel camp, i no comptem amb cap espai per a ells ni per a trobar-se els seus propietaris a la urbanització.

Crec sincerament que us espai té sentit en la mida que s'adapta a les necessitats (canviants). Si ja no s'hi juga a petanca, per què no aprofitar la infraestructura per a nous usos? Qui és un veí per posar un cadenat a un espai públic, ni per fer-nos fora d'ell? Tant de bo algú més ho pensi així, i aquest espai en concret, o algun altre, s'habiliti per a nous usos.