Comunicat de Premsa

Associació Dones i Futur d'Abrera
15/04/2016

Comparteix
imatge

COMUNICAT de AAcVG i Dones i Futur davant el cas de violència masclista ocorregut a Sant Feliu de Llobregat

Abrera 14 d'abril de 2016.- L'Associació d'Abrera contra la Violència de Gènere (AAcVG) i l'Associació Dones i Futur d’Abrera volem manifestar la nostra més profunda repulsa davant l'assassinat ocorregut en la localitat de Sant Feliu de Llobregat. La violència de gènere és una escandalosa realitat que cada dia s'estén més i afecta tota la societat. Les seves conseqüències són terribles: Dones assassinades, nens i nenes condemnats a l'orfandat, famílies destrossades. Sorprenentment, els causants d'aquest mal no són homes estranys a les víctimes, sinó que en la majoria dels casos són els seus propis marits, nuvis o parelles els qui les maltracten i assassinen.

Els agressors són homes que basen la seva seguretat personal en valors que representen l'estereotip tradicional masculí: la imposició a través de la força física, la dominació, l'agressivitat i un estatus de superioritat i privilegi pel que fa a la dona.

Són homes que no estan sent capaços de reconvertir-se cap a un tipus de relacions igualitàries, basades en el respecte mutu, ni d'adaptar-se als canvis que l'avanç cap a una societat igualitària està provocant.

Davant aquesta realitat no podem romandre en silenci, pretenent no tenir responsabilitat moral davant les víctimes. Per això, des de AAcVG i Dones i Futur, aixequem la nostra veu per llançar a la societat un clar missatge de rebot absolut de les arrels de la violència contra les dones i la infància, negant qualsevol raó que la justifiqui. No hi ha excusa possible. També volem denunciar la passivitat que les institucions polítiques i governamentals estan demostrant davant una xacra les solucions de la qual requereixen un Pacte d'Estat.

L'Associació Dones i Futur i AAcVG són entitats sense ànim de lucre, que treballen per afavorir la igualtat real i efectiva entre homes i dones en la societat. Per a això fomentem el canvi en els homes cap a posicions més favorables a la igualtat i de ruptura amb el model tradicional masculí.