Nota de premsa de Alternativa d’Abrera

aAbrera.com
20/04/2016

Comparteix

ALTERNATIVA D’ABRERA MANIFESTA EL SEU REBUIG A LA CENTRAL INTEGRADA DE MERCADERIES (CIM) D’ABRERA

Arran de les informacions que darrerament han aparegut a la premsa al respecte de la voluntat de l’empresa pública CIMALSA de crear una Central Integrada de Mercaderies (CIM) al nostre municipi, volem recordar que el poble d’Abrera i el seu Ajuntament ja es van manifestar l’any 2004 en contra de la creació d’aquesta infraestructura logística atès que no contribueix a la diversificació de la nostra economia alhora que trenca l’equilibri territorial local.

En aquest sentit, és d’agrair el fet de que l’Equip de Govern, aquests darrers dies, mitjançant nota de premsa, s’ha manifestat en contra de la instal·lació d’una CIM al nostre municipi, esvaint així els dubtes raonables que s’havien generat després de la intervenció de l’Alcalde en el ple del passat 31 de març a preguntes tant d’Alternativa d’Abrera com d’Abrera en Comú.

El pre-projecte de CIM que s’ha fet arribar als mitjans de comunicació (i que encara no és oficial segons ha pogut constatar Ad’A) ocuparia unes 120 hectàrees de sòl actualment no urbanitzable situat entre les finques de Can Garrigosa i Sant Ermengol, una franja de terreny d’alt valor agrícola i mediambiental entre Ca n’Amat i l’A2.

Les conseqüències negatives de la hipotètica implantació d’aquesta CIM a Abrera serien moltes entre les quals cal destacar:

- L’ocupació d’una molt gran extensió de terreny però amb molt poca generació de llocs de treball per als nostres ciutadans.

- La destrucció d’una part molt important del patrimoni natural d’Abrera.

- L’augment molt considerable del trànsit de vehicles pesants pel municipi, un fet que incrementaria notablement els nivells de contaminació acústica i ambiental, tot un atac a la qualitat de vida dels veïns i veïnes d’Abrera.

Per tot això, des d’Alternativa d’Abrera volem reafirmar-nos en el compromís adquirit l’any 2004 amb la ciutadania manifestant, de nou, el nostre rebuig al projecte d’una Central Integrada de Mercaderies a Abrera.
 

 

Alternativa d’Abrera