JOSÉ LUIS GARCÍA HERRERA ÉS L’ESCRIPTOR DE CAPÇALERA DE LA BIBLIOTECA JOSEP ROCA I BROS D’ABRERA

Biblioteca Josep Roca i Bros
24/01/2017

Comparteix
JOS�� LUIS GARC��A HERRERA

El Servei de Biblioteques, juntament amb la Institució de les Lletres Catalanes i l’Institut Català de les Dones, impulsen el programa DE CAPÇALERA.

L’objectiu d’aquest projecte, que reclama un prestigi i una trajectòria per part dels autors, és fer evident el vincle existent entre els escriptors catalans i les biblioteques públiques del país mitjançant una acció que té com a antecedent el fet que moltes biblioteques treballen de forma habitual amb escriptors i hi tenen un tracte continuat en el temps, que ha donat bons fruits a nivell de col·laboracions, suports i coneixements mutus.

El projecte demana a les biblioteques que reconeguin de manera preferent un d’aquests escriptors/escriptores de trajectòria literària contrastada i amb els quals mantenen una relació de proximitat. La Biblioteca Josep Roca i Bros va presentar candidatura per a l’autor dintre del programa, i la Generalitat de Catalunya ha reconegut la seva participació per la seva qualitat i trajectòria literària.

Les activitats relatives al projecte es desenvoluparan a la Biblioteca durant el mes de febrer i són:

• Recital poètic amb l’autor local José Luis García Herrera. Activitat inscrita dins del Programa Escriptor de capçalera, a càrrec de la Generalitat de Catalunya. Amb la col·laboració de l’Escola de Música d’Abrera, la Institució de les Lletres Catalanes i l’Institut Català de la Dona. Dijous 16, 18.00 h.
o Durant l’acte es presentarà l’entrada de l’autor a la viquipèdia.
o També es donarà a conèixer un article de l’autor dedicat a la funció de les Biblioteques públiques.
• Aparador cultural José Luis García Herrera, el nostre Escriptor de capçalera.
• Paraula d’escriptor: dedicat a l’obra de José Luis García Herrera.


Alguna informació sobre l’autor:

José Luis García Herrera va néixer a Esplugues de Llobregat i actualment resideix a Abrera.

Poeta, narrador i crític literari. Va ser director de la revista “El Juglar y la Luna”. Fou, també, membre directiu de l’Acadèmia Iberoamericana de la Poesia de Barcelona i membre fundador dels premis literaris Ciutat de Sant Andreu de la Barca. Ha publicat 25 llibres de poesia dels quals en destaquem els més recents: A les portes del mar - Premi Miquel Peris Segarra de Castelló ; Cuaderno de Holanda - Premio Elías López Roldán de Albacete ; Passatge a l'hivern - Premi Miquel Àngel Riera de Manacor ; El viajero en la niebla - Premio Ateneo de Onda - Castellón.

El 2008 comença a escriure poesia en català i des d’aleshores conrea aquest gènere de la literatura en les dues llengües.

Al llarg dels anys han estat nombroses les seves col·laboracions amb la Biblioteca Josep Roca i Bros d’Abrera: presentació de tots els seus llibres publicats, recitals especials per homenatjar efemèrides literàries, com la de Miguel Hernández, participació a tallers de poesia per a infants, suport a les activitats de Sant Jordi i col·laboració amb el Club de lectura de la Biblioteca.

Ha rebut un total de 79 premis literaris: 43 primers, 15 segons i accèssits, 4 tercers; i ha estat finalista a 17 certàmens. Un dels premis més destacats és el recent Premi Agna Canalies Mestres de literatura, atorgat pel Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat, dins del certamen IX Premis al Reconeixement Cultural del Baix Llobregat, el passat mes de novembre.

Per acabar, destaquem que és una persona estimada i respectada pels veïns d’Abrera, per la seva proximitat, simpatia i calidesa. Per aquest motiu, el considerem no només un excel·lent autor sinó un bon amic de la Biblioteca Josep Roca i Bros.