Biblioteca Josep Roca i Bros

Cercador
Pàgina principal >> Les Noticies >> Nova secció de Novel.la Juvenil a la Biblioteca Josep Roca i Bros
Contacte
noticies
Prestatge de la nova secci�� de Novel��la Juvenil a la Biblioteca Josep Roca i Bros

Nova secció de Novel.la Juvenil a la Biblioteca Josep Roca i Bros

05/11/2014

Dins el nostre Pla d’actuació 2014, s’ha inclòs com a punt estratègic la formació d’una Secció de novel•la juvenil per apropar els joves a la lectura.

Des de la biblioteca es pretén promoure la lectura dotant d’un espai propi per als llibres de novel.la juvenil, però no només això sinó també acompanyar el lector o lectora. Se’ls explica on està ubicada la secció, com estan endreçats els llibres , pel cognom de l’autor. A més, se’ls informa que hi ha una tipologia de diferents logos depenent del tema que tracti aquella novel.la: romàntica, històrica, fantasia, ciència-ficció, etc. I finalment se’ls recomana llibres per llegir.

Moltes vegades és el boca-orella entre els joves els que fa que s’arribin fins a la biblioteca o el consell de professors i professores dels centres educatius. Internet és també un lloc de referència per als joves lectors; es creen comunitats on participen perquè als joves els agrada sentir-se acceptats pels altres i saber expressar la seva pròpia experiència, en paraules de Daniel Cassany, professor universitari. Un exemple d’una comunitat amb molt d’èxit a casa nostra és el portal Què llegeixes ? (http://www.quellegeixes.cat) amb 16443 usuaris.

En l’àmbit de la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona, la nostra biblioteca participa activament dins el portal comunitari anomenat La Biblioteca virtual (http://www.bibliotecavirtual.diba.cat) on es pot trobar el Prestatge Virtual de Novel•la amb novetats, recomanacions de llibres, efemèrides, notícies sobre fires, etc. També hi ha altres prestatges molt destacats que tenen a veure amb el jovent com ara el de Còmics, Cinema i Música i que poden donar idees de cara a treballar alguns títols i conèixer les darreres tendències en aquests àmbits.

És una eina de comunicació amb els usuaris de la biblioteca d’on poden obtenir informació actualitzada i especialment bones lectures recomanades.
La nostra biblioteca edita de manera regular guies de novetats en què s’inclouen els títols de novel.la juvenil, a més de donar-ho a conèixer especialment a través de les xarxes en què tenim una presència destacada, com la resta de les biblioteques de la Xarxa de Diputació.
Detallem a continuació la llista per tal de poder consultar totes les nostres activitats i recomanacions:

Espai web http://www.biblioabrera.cat/
Biblioteca virtual http://bibliotecavirtual.diba.cat/ de la Xarxa de Biblioteques
Facebook de la biblioteca
Twitter @bibabrera

Per acabar, detallem una bibliografia de llibres sobre els dolescents i la lectura:

  • COLOMER, T. (2008). Lectures adolescents. Barcelona: Graó.
  • JOVER, G. (2007). Un món per llegir: educació, adolescents i literatura. Barcelona: Associació de Mestres Rosa Sensat.
  • TEIXIDOR, E. La lectura i la vida: com iniciar els nens i els adolescents a la lectura: una guia per a pares i mestres. Barcelona: Columna.
  • MACÍAS, N. VI (Març 2014) Jornada de Foment de la Lectura al Prat. Joves i Lectura. [ resum de la jornada en línia]

Adjuntem un arxiu PDF amb una guia de lectura editada pel portal Club Kirico (http://www.clubkirico.com) sota el títol “Leer a contracorriente” on es recomanen una sèrie de novel•les juvenils i llibres de poesia i coneixements.

I finalment un altre arxiu PDF amb les conclusions de la VIa Jornada de Foment de la Lectura al Prat: Joves i Lectura celebrada el passat 31 de març de 2014 i algunes fotografies de la secció.

 

Més imatges

Llibres a la nova secci�� de Novel��la Juvenil a la Biblioteca Josep Roca i Bros

Encara no hi ha comentaris ... i si hi dius la teva?   [ Fer comentari ]

   
El teu comentariEnviant desde: 85.208.96.196  
Escriu el teu comentari, a continuació els quatre caracters de seguretat i finalment "Publicar comentari".
Nom
Comentari
(màxim 500 caràcters!)
Quins caràcters hi veus?

Amb això pretenem evitar l'inserció automàtica de comentaris (robots comercials, spam, ...)

Publicar comentari         

Juliol2024

DlDmDcDjDvDsDg
01020304050607
08091011121314
15161718192021
22232425262728
29303101020304

  Un producte de:

 www.atotarreu.com